Het grootste verhuurplatform voor designer outfits
Inclusief verzend & stomerij kosten (t.w.v €24,-)
Ontvang voucher voor één ongedragen design per reservering
Inclusief verzend & stomerijkosten
Inclusief verzend & stomerij kosten (t.w.v €24,-)
Ontvang voucher voor één ongedragen item

Iedere vrouw verdient het om zelfverzekerd de deur uit te stappen naar een feestje.

My Dressoir geeft vrouwen toegang tot een oneindige online kledingkast gevuld met premium outfits zonder ook maar iets te hoeven kopen.  Dat doen we door kleding aan te bieden voor de verhuur, in plaats van verkoop. Voor een fractie van de verkoopprijs is een prachtige designer outfit voor zes dagen voor jou. Dat is goed voor je portemonnee, en het milieu.

Maxine Hassing oprichter My Dressoir

My Dressoir is opgericht door Maxine Hassing met de visie ‘wees de verandering die je in de wereld wilt zien’. Maxine heeft een achtergrond in het verduurzamen van traditionele sectoren en werd getriggerd door de trage ontwikkeling van de mode-industrie. Daarnaast ondervond ze ook persoonlijk dat minder en bewuster consumeren veel compromissen met zich mee bracht, vooral als het op het dragen van kleding aankomt. Net als iedere andere vrouw, wilde ze ook graag een mooie outfit aantrekken naar een feestje! Door haar bedrijfskunde achtergrond werd ze geïnspireerd om dit op een innovatieve manier om te lossen, en dat werd het begin van My Dressoir.

‘My Dressoir is mijn visie op de kledingindustrie. Een duurzame, female-empowered organisatie, waar vrouwen niet alleen outfits met elkaar delen, maar elkaar inspireren. Ik wil iedere vrouw, waar ze ook woont en wat haar budget ook is, de mogelijkheid geven om zelfverzekerd de deur uit te stappen naar een gelegenheid. Want als we dragen waar we ons het comfortabelst en mooist in voelen, dan voelen we ons zelfverzekerd, en dat stralen we dan ook uit!

 

wear it. flaunt it. return it.

 

Achtergrond

 

‘Bij consumenten, in het specifiek onder de millennials en generatie Z groeit het bewustzijn over de consequenties van overmatige consumptie. Zowel de negatieve effecten van fast fashion als de tekorten van de textiel en mode-industrie worden steeds zichtbaarder’. Als gevolg, ontstaat er een groei in de behoefte naar transparantie, minimalisme en kwaliteit boven kwantiteit. Het resultaat is het ontstaan van ‘capsule collecties’, biologische katoen productlijnen, een groei in online doorverkoop platformen en het ontstaan van duurzame, ethische merken. Hoe je consumeert en wat je draagt is inmiddels bijna gelijk aan wie je bent. Vooral in de huidige sociale mediawereld waar alles gedeeld wordt’.

 

Deze ontwikkelingen doen een impact gedreven economie en de wereld in zijn algemeen goed. Het negatieve gevolg is alleen dat consumenten zich steeds meer gaan ‘schamen’ voor consumptie. Bijvoorbeeld voor aankopen van producten die niet per se noodzakelijk zijn, maar waar toch een behoefte naar is. Zoals bijvoorbeeld een jurk. ‘Tegelijkertijd is het zo dat de meer premium, duurzamere en kwalitatievere opties niet voor iedereen toegankelijk zijn, het heeft vaak een hoger prijskaartje. De consument bevindt zich in het midden. Er is een drang naar iets nieuws maar tevens ook een ongemakkelijkheid en onzekerheid over de keuzes die voor hen liggen; koop ik dit? Koop ik het niet?

Helaas, resulteert dit vaak in een goedkopere, minder kwalitatieve aankoop die (kort) de drang naar voldoening voldoet. Het positieve effect is alleen beïnvloed. De aankoop bewijst dat de consument materialistischer is dan hij of zij zou willen toegeven. Ook stelt het product vaak op de lange termijn teleur; de drang van eigendom verdwijnt en de kwaliteit blijkt niet naar wens.’

 

‘Dit consumptiepatroon komt het vaakst voor bij kleding. Veel kleding wordt vaak maar één of een paar keer gedragen. Vooral juist de allermooiste items die gekocht zijn voor een bijzondere gelegenheid. Zonde, wat een mooi ontworpen outfit, waar zorgvuldig over nagedacht is, verdient het om gedragen te worden. Die waanzinnige afstudeer jurk, de outfit voor de bruiloft van je beste vriendin of dat indrukwekkende pak van je eerste sollicitatie. Allemaal verdwenen ze na die ene keer in de kast en kwamen er niet, of amper, meer uit.’

 

De keuze van een outfit voor een bijzondere gelegenheid is vaak een investering. Er wordt goed over nagedacht en daarom ook vaker gekozen voor kwalitatieve merken, pasvormen en stoffen, met een hogere prijs als gevolg. ‘Toch worden duurdere kledingstukken, zoals jurken, in tegenstelling tot meubels, huizen en auto’s niet als een waardevol eigendom gezien. En dat is zonde. ‘De afgelopen jaren begonnen we met het delen van onze huizen, auto’s en apparatuur. Dus waarom dan niet een gezamenlijke, online kledingkast? Dat bespaart geld, ruimte en het milieu!

Je reservering is bevestigd
Dressoir kledingverhuur Amsterdam Maxine Hassing

logo My Dressoir kledingverhuur designer jurkenverhuur outfit huren galajurken bruiloft feest

My Dressoir geeft jou toegang tot de mooiste designer items voor elke gelegenheid voor een fractie van de prijs en zonder iets te kopen. Dat is goed voor je portemonnee en het milieu!

Contact

Kantoor: Keizersgracht 285 1016ED Amsterdam
Mail: 

You don't have permission to register
X